Fillarikalenteri
Tämä sivusto on suljettu, kiitos vierailusta.

1. Fillarikalenterin pelisäännöt

Fillarikalenteri on kaikille pyöräilijöille avoin ja ilmainen tapahtumakalenteri. Kalenterissa olevat tapahtumat ovat pääsääntöisesti avoimia ja ilmaisia, tarkemmat tiedot löydät tapahtumakohtaisista kuvauksista. Fillarikalenterin sisällön tuottavat pyöräilyseurat, tapahtumajärjestäjät, lenkkiporukat ja yksittäiset henkilöt suoraan kalenteriin, joten sisältö on tuoretta ja ajantasaista. Löydät Fillarikalenterista:

 • Kuntopyöräilytapahtumat
 • Kilpailut
 • Pyöräilyseurojen harjoitukset (varauksin)
 • Pyöräretket
 • Yhteislenkit (maantie-, maasto- ja talvilenkit)
 • Yksittäisten henkilöiden tulevia pyörälenkkejä

Haluatko ilmoittaa Fillarikalenterissa? Perustaa oman lenkkiporukan tai järjestää pyöräretken? Fillarikalenterissa voi ilmoittaa myös yksityishenkilönä. Ilmoittaminen on maksutonta, mutta edellyttää käyttäjätunnuksia. Tunnukset voit luoda oikeassa yläreunassa olevasta "Luo tunnukset" -linkistä. Seurat ja tapahtumajärjestäjät Mikäli haluat ilmoittaa tapahtumia seuran tai tapahtumajärjestäjän nimissä, niin pyydämme toimimaan seuraavasti:

 1. Luo tunnukset
 2. Lähetä seurasi nimi ja käyttäjätunnuksesi sähköpostilla osoitteeseen info (at) fillarikalenteri.fi

Lisäämme käyttäjätunnuksellesi oikeudet ilmoittaa tapahtumia seuran/tapahtumajärjestäjän nimissä. Missä Fillarikalenterissa ilmoitetut tapahtumat näkyvät? Fillarikalenterissa ilmoitetut tapahtumat (kuntopyöräilytapahtumat, pyöräretket ja muut tapahtumat) näkyvät Fillarikalenteri.fi:n lisäksi automaattisesti myös YLE Teksti-TV:ssä, Pyöräilykuntien Verkoston Poljin.fi tapahtumakalenterissa, kaupunkien liikuntapalvelut -sivuistoilla ja linkkinä useilla pyöräilysivustoilla. Fillarikalenterin tavoitteena on jakaa tuoretta ja ajantasaista tietoa pyöräilyaktiviteeteista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme tarjoamaan helposti käytettävän tavan tapahtumien ilmoittamiseen ja hoidamme tiedon automaattisesti sinne missä sitä etsitään.

2. Rekisteröityminen ja käyttöoikeudet

2.1 Rekisteröityminen käyttäjäksi

Palveluun rekisteröidytään käyttäjäksi täyttämällä rekisteröitymislomake. Lomakkeella kysytyt tiedot tallennetaan suojatulle palvelimelle ja niitä ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön. Rekisteröidyttyäsi palvelun käyttäjäksi:

 • Voit itse ilmoittaa omia tulevia lenkkejä ja pyöräretkiä ja pyytää muita mukaan
 • Voit halutessasi ilmoittautua lenkkivetäjäksi
 • Voit lisätä tapahtumatietoihin www-linkin reittisuunnitelmaan, ajettuun reittiin (GPS) ja valokuva-albumiin
 • Saat omiin tietoihisi kaikki ilmoittamasi tapahtumat, jossa voit muokata tai poistaa niitä
 • Voit tarvittaessa ennakkoilmoittautua:
  • muiden käyttäjien lenkeille ja retkille
  • lenkkiporukoiden ja pyöräilyseurojen avoimille yhteislenkeille
  • kuntopyöräily- tai muihin pyöräilytapahtumiin

2.2 Uuden tapahtuman lisääminen (rekisteröityneet käyttäjät)

Valitse Uusi tapahtuma => Valitse ylärivin välilehdistä aihe ja alemalta riviltä oikea ilmoituslomake. Yhteislenkit ja pyöräretket

 • Maantielenkki
 • Maastolenkki
 • Talvikauden pyörälenkki
 • Pyöräretki

Tapahtumat ja kilpailut

 • Kuntopyöräilytapahtuma
 • Kilpailu
 • Muu pyöräilytapahtuma

Seuraharjoitukset (näkyvät vain Seuravastaaville)

 • Seuran omien harjoitusten ilmoittaminen

Täytä lomake huolellisesti ja kiinnitä erityistä huomiota Vapaamuotoiseen kuvaukseen. Vapaamuotoisessa kuvauksessa pyri etenkin yhteislenkkien ja retkien osalta antamaan mahdollisimman totuudenmukainen kuvaus siitä minkälaisesta lenkistä on kyse. Voit antaa myös ohjeita siitä miten lenkille kannattaa valmistautua ja mitä ottaa mukaan jne. Näin oikeanlaiset ihmiset löytävät itselleen sopivaa lenkkiseuraa ja siitä hyötyvät kaikki.

2.3 Kalenteritapahtuman muokkaminen ja poistaminen

Näet lisäämäsi kalenteritapahtumat klikkaamalla käyttäjätunnustasi. Pääset muokkaamaan ja poistamaan itse lisäämiäsi kalenteritapahtumia klikkaamalla niiiden nimeä.

3. Tapahtumien selailu

Kalenterin selailu ei edellytä rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi

3.1 Tapahtumalajien värikoodit

Jokaisella tapahtumalajilla on oma värikoodinsa, jotka esiintyvät koko kalenterissa aina kyseisen tapahtumalajin kohdalla.

3.2 Kuukausinäkymä

Kalenterissa näkyy kuluvan kuukauden tapahtumat, muita kuukausia voit katsoa klikkaamalla edellisen tai seuraavan kuukauden nimeä.

3.3 Listanäkymä

Listanäkymässä on listattu kuluvan ja kahden seuraavan kuukauden tapahtumat allekkain.

3.4 Alue- ja seuravalinnat

Valitse valikosta minkä alueen, kaupungin tai seuran tapahtumia haluat katsoa. Oletuksena on koko Suomi.

3.5 Tapahtumalajivalinnat

Voit valita mitä tapahtumia kalenterissa näytetään lisäämällä tai poistamalla rastin tapahtumalajin nimen edestä.

3.6 Esikatseluikkunat ja tapahtuman tietojen katsominen

Kalenterinäkymässä jokaisesta tapahtumasta on otsikkotieto näkyvissä. Otsikkotiedossa on ilmoitettu tapahtuma-aika ja paikka. Viedessäsi kalenterissa hiiren osoittimen tapahtuman otsikkotiedon päälle avautuu esikatseluikkuna tapahtuman tiedoista. Klikkaamalla esikatseluikkunaa tai tapahtuman otsikkotietoa avautuu uuteen ikkunaan tarkat tiedot tapahtumasta.

4. Fillarikalenterin vastuut

Fillarikalenterin tiedot tuottavat yksityiset henkilöt, pyöräilyseurat, tapahtumajärjestäjät, kaupungit ja kunnat. Fillarikalenteri toimii tiedonvälittäjänä ja ei ole vastuussa tietojen oikeellisuudesta eikä Fillarikalenterissa ilmoitetuista tapahtumista. Tavoitteena kaikessa Fillarikalenterin toiminnassa on kehittää pyöräilyaktiviteetteihin liittyvää tiedonkulkua, mutta virheitä sattuu ja siksi kehotamme epäselvissä tapauksissa ottamaan yhteyttä tapahtumajärjestäjään oikean tiedon tarkistamiseksi.

5. Käyttöehdot

KäyttöehdotKivenlahden Pyörähuolto